Amazon Drop Shipping

Yüzyılın Kandırmacası, Amazon’da Dropshipping

Yüzyılın Kandırmacası, Amazon’da Dropshipping

Evet. Açık ve samimi olmakta fayda var. Biz faaliyet politikamız gereği bu tarz, yani dropshipping işlemlerine destek vermediğimiz gibi, bunun bir eğitim satma aracı, kısa ve basit işleri alıp para kazanmak amaçlı yönlendirme olduğunu biliyoruz.

Bu konuda aldığımız yoğun şikayetler ve tanık olduğumuz olaylardan sonra bu yazıyı platformumuza eklemek istedik.

Dropshipping aslen nedir ?

Dropshipping stoksuz satış anlamına gelir. Pratikte satışını yaptığınız bir ürünün sanki stoğunuzdaymış gibi satılması, ancak bu ürünün aslında sizin değil ana firmanın stoğunda olması durumudur. Bu ürün satıldığında ana firmadan ürünü doğrudan kargolarsınız ve müşteri bunu farketmediği gibi sizde ürünü hiç görmeden dolaştırmadan faaliyetinizi yerine getirmiş olursunuz.

Amazon da dropshipping nedir ?

Dropshipping aynı ülke sınırları içinde yapıldığı sürece bir sorun olmayacağına eminiz. Ancak burada asıl konumuz olan Amazon Dropshipping farklıdır.

Amazon çok kıtalı ve katalog sistemi ile çalışan bir platformdur. Amazon Dropshipping yapmanızı söyleyen veya eğitimini veren tüm anlatımlardan kastedilen şey ; bir ülkede satılan ürünü o ülkeden alıp başka ülkede satmaktır.

Bunu biraz daha açıp reel olarak örnekleyelim.

Amazon Amerika da satılan bir ürün olsun ve 20 USD ye satıldığını düşünün. Ancak bu ürünün Amazon Kanada da satılmadığını farkettiniz. Ve biri size Amazon Dropshipping yapmanızı söyledi.

Bir şekilde ikna oldu iseniz sistem basit. O ürünü Amazon Kanada da listelersiniz.

20 USD ye Amazon Amerika dan alacağınız ürünü 30 USD ye Amazon Kanada da listeleyip satıca açarsınız.

Bu kadar basit işte.

Size eğitimi satılmaya çalışılan, binlerce hatta milyonlarca dolar kazandırdığı söylenecek olan Amazon Dropshipping budur.

İkna oldu iseniz önce mağaza açmanız gerekecek ve muhtemelen bu eğitimi videoyu size izletmeyi başarmış olan arkadaş eğitimin bedeli dışında sizden birde mağaza açmak için ücret alacakdır.

ANCAK, burada hiç bahsedilmeyen noktaların farkına varana kadar biraz zarar edebilirsiniz.

Biz bir iyilik yapalım. Yaşayacaklarınızı örnekleyelim. Daha iyi anlayacaksınız

İkna oldunuz ve Amazon Amerika da 20 USD ye satılan bir ürünü siz Amazon Kanada da 30, hatta 40 USD ye satmak için her şeyi yaptınız. Mağazanızı açtınız, ürünü listelediniz. Eksiğiniz yok.

Ve çok iyi bir haber. Amazon Kanada da 40 USD ye sattığınız ürün satıldı. Harika iş.

Şimdi sıra işin asıl temelinde.

Satılan bu ürünü Amazon Amerika da satan satıcıdan satın aldınız. 20 USD ürün bedelini ödeyip alacaksınız.

Ama oda ne: 20 USD ye alamıyorsunuz. Ürünü sepete ekliyorsunuz, teslimat bilgilerini giriyorsunuz, 20 USD olan ürün 28 USD ye çıkıyor.

Hay allah. Size eğitimde ve ya izlediğiniz o videolarda söylemediler değil mi ? Amazon da bir ülkeden aldığınız ürünü başka bir ülkeye teslim adresi girerek alırsanız o ürünün üzerine ekstra bir kargo maliyeti biner. Diğer bir ifade ile Amazon Amerika da listelenen ürünün fiyatı Amerika da teslim adresleri için geçerlidir.

Zaten siz bu işe başlarken Kanada da bu ürünü alan kişinin aslında Amazon Amerika dan da alabileceğini düşünmediniz. Eğitimdeki yönlendirmeler sayesinde bu aklınıza bile gelmemişti.

UNUTMAYIN : Amerika da satılan bir ürünü Kanada ve Meksika da ki bir müşteri zaten isterse ilave ücret ödeyerek alabilir. Size ihtiyacı yok. Aynı şekilde İngiltere de satılan bir ürünü Fransa da ki müşteride alabilir. Bunun içinde size ihtiyaçları yok.

Ama iyi tarafından düşünelim. 20 USD ye aldığınız ürünü 40 USD ye listelemiştiniz. Ürün ü 28 USD ye alsanız da hala çok iyi sayılır. 12 USD kar ettiniz değil mi ?

Daha devam ediyoruz.

Amazon Amerika dan aldığınız ürün kargolandı ve ürününüz yola çıktı. Şansa bakın. Sattığınız ürünün Kanada da KDV ve Gümrük Vergisi varmış. Müşteriye ürün sizin sattığınız 40 USD den değil de 55 USD den gitti.

Taşıyıcı firmalar gümrükte müşteriyi arar. Yerelleştirme Maliyetleri yani KDV ve gümrük vergisi gibi rakamların onların adına ödeneceğini söyler ve onay ister. Müşteri onaylar ve vergiler ödenir. Ürün müşteriye götürüldüğünde bu bedeller tahsil edilip ürünü teslim edilir.

Şimdi kendinizi müşterinin yerine koyun. Amazon Kanada dan yani olduğunuz ülkeden bir ürün alıyorsunuz. 40 USD ödüyorsunuz. Ürün Amerika dan geliyormuş. 15 USD vergileri var. Telefonda duyduğunuzda ne yaparsınız.

Tabii ki müşteri bunu onaylamayacak. Onaylaması için bir mucizeye ihtiyacınız var.

Bu müzice gerçekleşse bile Amazon komisyonları ve ek kesintileri uyguladığında zaten para kazanmamış olacaksınız.

Sonuç olarak 20 USd ye alacağınızı zannettiğiniz ürünü 28 USD ye farklı ülkeye teslim için satın aldınız.

Yerelleştirme maliyeti yüzünden müşteri ürünü kabul etmedi.

Daha ilk başlangıçta şunu düşünmeliydiniz. Bu platformdan alışveriş yapan insanlar belli bir birikime sahip insanlar. En az sizin kadar para hesabı yapabiliyorlar.

Ürün geri geldiğinde yaşayacaklarınız haddi hesabı yok. Ürün geri dönüyorken iade etmeyi başarabilirseniz ufak bir zararla tecrübeyi yaşamış olursunuz. Ama iade süresi dolan, ambalaj durumu iadeyi engelleyen, iadesi olmayan bir ürün ise işte o zaman sorunlarınız biraz daha büyüyecek. Ürünü koyacak bir yeriniz olmadığı için muhtemelen bu ürünü gümrüğe yani Kanada Devleti ne terk edeceksiniz.

Burada unutulmaması gereken bir konuda şu ;

Amazon Dropshipping i size anlatan, eğitimini satan kişiler o kadar güzel kazandıran bu sistemi yapıyorlar ve kazanıyorlar ise neden herkese anlatıyorlar. Neden eğitim gibi, video çekip yayınlamak gibi işlerle uğraşıyorlar.

Ya da bu kişilere, eğitim tamam. Ben ücretini vereyim bu işi yönet dediğinizde neden kabul etmiyorlar.

Yine de canlı canlı deneyip bir miktar para harcayarak tecrübe etmenizde bizce bir sakınca yok.

Unutmayın : Sınırlar yol geçen hanı değildir. İstediğinizi istediğiniz ülkeden alıp bir başka ülkeye öylesine gönderemezsiniz.

Abone Ol !

Haber bültenimize abone olun ve doğrudan posta kutunuza gelen tüm etkinliklerle güncel kalın:

*Kişisel verileriniz şifrelenecektir.

İletişim
Adres

Merkez : İnnopark Teknoloji Bölgesi

Büyükkayacık Mah. 101Cd. Selçuklu/KONYA

Şube : Samsun İdari Ofisi

Mimar Sinan Mah. 706 Sok. No:9 Atakum/Samsun

Şube : İzmir Lojistik Merkezi

Halkapınar Mah. 1348 Sok. No:2/H Konak/İzmir

Şube : ABD Lojistik Merkezi

24 Beckwith Ave Paterson NJ 07503

Telefon

Telefon: 0850 346 7714

Telefon: 0362 606 0443

eposta

bilgi@digimarche.com
www.digimarche.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma: 9:00 – 17:00
Hafta Sonu: Kapalı